How closely did you follow business news in 2013? Take our quiz.

How closely did you follow business news in 2013? Take our quiz.

1. Which Boeing jetliner was grounded by the Federal Aviation Administration in January after batteries on two planes overheated, with one catching fire?

A.787

B.777

C.747

D.737

2. Boeing announced that it would close its C-17 plant in what Southern California city?

A.Torrance

B.Redondo Beach

C.Long Beach

D.Van Nuys

3. California lawmakers approved an increase in the state’s minimum wage from $8 an hour to what amount on July 1, 2014?

A.$8.50 an hour

B.$9 an hour

C.$10 an hour

D.$11 an hour

4. Ron Burkle’s Yucaipa Cos. announced in September that it would buy what supermarket chain?

A.Fresh & Easy

B.Whole Foods Market

C.Vons

D.Trader Joe’s

5. What California company apologized in October after its chicken products were found contaminated with salmonella?

A.Central Valley Poultry

B.Fresno Poultry Distributors

C.Livingston Chicken

D.Foster Farms

6. After taxi companies questioned their legality, smartphone ride-sharing apps got a green light to operate in California from the Public Utilities Commission. Which one of these is not a ride-sharing app?

A.Uber

B.Lyft

C.Sidecar

D.E-Ride

7. After a backlash from flight attendants and others, the Transportation Security Agency in June scrapped a plan to allow passengers to take what on planes?

A.Small knives

B.Large dogs

C.Scissors

D.Snakes

8. About 1 million Californians got cancellation notices this year for what product?

A.Earthquake insurance

B.Health insurance

C.Apple software licenses

D.Auto club membership

9. What Internet site was President Obama referring to when he said, “Nobody is madder than me about the fact that the website isn’t working as well as it should, which means it’s going to get fixed”?

A.IRS.gov

B.Whitehouse.gov

C.HealthCare.gov

D.Yahoo.com

10. What company became one of the Internet’s most valuable properties when it went public in November?

A.Twitter

B.LinkedIn

C.Netflix

D.Topsy

11. Who was nominated by President Obama to be the new chairman of the Federal Reserve?

A.Stanley Fischer

B.Ben Bernanke

C.Lawrence Summers

D.Janet Yellen

12. Billionaire investors Carl Icahn and Bill Ackman engaged in an animated public debate on the future of a Los Angeles company, with Icahn betting the firm’s stock would rise and Ackman wagering the price would fall. What company was it?

A.Jacobs Engineering Group

B.Health Net

C.Edison International

D.Herbalife

13. In March, what Southern California news source ceased its print edition after nearly 80 years of publishing?

A.Los Angeles Herald-Examiner

B.Daily Variety

C.The Hollywood Reporter

D.Los Angeles Mirror

14. In August, what California billionaire proposed the “Hyperloop,” a solar-powered transit system that he said would make it possible to travel from Los Angeles to San Francisco in 30 minutes?

A.Elon Musk

B.Eli Broad

C.David Geffen

D.Thomas Steyer

15. What retailer unveiled a plan to deliver packages to customers by unmanned aircraft?

A.Ebay

B.Walmart

C.Amazon

D.Target

16. The White House and others warned that a set of $85 billion in automatic federal spending cuts that went into effect March 1 would hurt the economy. What were these cuts known as?

A.The fiscal cliff

B.The sequester

C.The federal shutdown

D.The debt ceiling

17. Which bank agreed in November to a $13-billion settlement with the government — the largest by any single American company in history — over selling shoddy mortgage investments?

A.Bank of America

B.JPMorgan Chase

C.Citigroup

D.Wells Fargo

18. What airlines merged in December after making concessions to end an antitrust lawsuit filed by the U.S. Department of Justice?

A.FedEx and DHL

B.Delta and JetBlue

C.United and Southwest

D.US Airways and American

19. In May, shareholders at what Los Angeles company ousted Chairman and former Chief Executive Ray Irani?

A.Ingram Micro

B.Walt Disney

C.Occidental Petroleum

D.DirecTV

20. A dispute over fees between Time Warner Cable and what TV network resulted in a 32-day blackout of some stations in August and September?

A.NBC

B.ABC

C.CBS

D.Fox

Answers: 1. A; 2. C; 3. B; 4. A; 5. D; 6. D; 7. A; 8. B; 9. C; 10. A; 11. D; 12. D; 13. B; 14. A; 15. C; 16. B; 17. B; 18. D; 19. C; 20. C

———

©2013 Los Angeles Times

Visit the Los Angeles Times at www.latimes.com

Distributed by MCT Information Services

_____

Topics: t000141113,t000030739,t000002537,t000002707,t000030742,t000016744,t000002774,t000040342,t000016756,g000065558,g000362661,g000066164,g000220524